Indukciono kaljenje

raspitati se

ŠTA JE Indukcijsko kaljenje

  Indukcijsko kaljenje se odnosi na proces toplinske obrade metala koji ponovno zagrijava očvrsnute dijelove na odgovarajuću temperaturu ispod donje kritične temperature (početna temperatura od perlita do austenita tokom zagrijavanja) i hladi ih na sobnoj temperaturi ili u vodi, ulju i drugim medijima nakon držanja. na određeno vreme.

  Indukcijsko kaljenje je sljedeći korak nakon gašenja ili stvrdnjavanja. Samo kombinacijom indukcijskog kaljenja i indukcijskog kaljenja, obradak može dobiti potrebna mehanička svojstva. Funkcija indukcijske mašine za kaljenje je da eliminiše zaostalo naprezanje radnog predmeta tokom kaljenja i spreči deformaciju i pucanje. Podesite tvrdoću, čvrstoću, plastičnost i žilavost radnog komada kako biste ispunili zahtjeve performansi. Stabilizirajte organizaciju i veličinu obratka kako biste osigurali tačnost. Poboljšajte ukupne performanse radnog komada.

  Uglavnom se koristi za rad sa dijelovima strukture strojeva sa velikim opterećenjem, kao što su vreteno alatne mašine, osovinska osovina automobila, jaki zupčanici i tako dalje.

1. Indukcijski sistem kaljenja tračne pile

indukcijska tračna pila za kaljenje

2. Indukcijsko kaljenje površine zrakoplovne osovine

Indukcijski proces kaljenja za zrakoplovnu osovinu Sur

3. Indukcijsko kaljenje pilastih zubaca

Indukcijsko kaljenje zuba pile

4. Indukcijski sistem kaljenja na strani ventila motora

Indukcijsko kaljenje na strani motora ventila

5. Indukcijski sistem kaljenja zupčanika

Proces indukcijskog kaljenja zupčanika

6. Indukcijsko kaljenje klipnjače

Proces indukcijskog kaljenja klipnjače
greška:

Dobiti citat