Induction Shrink Fitting

raspitati se

ŠTA JE INDUKCIJSKI skupljajući spoj?

  Indukcijski skupljajući spoj je važan proces u industriji termičke obrade metalnih predmeta. Budući da metal ima karakteristike termičkog širenja i skupljanja, oprema za indukcijsko grijanje se koristi da bi radni komad proizvodio vrtložna struja u naizmjeničnom magnetskom polju i sam se širio.

  Kako je debljina metalnog obratka različita, brzina zagrijavanja i promjena ekspanzije su različite. U tom slučaju se radni komad može izvaditi ili umetnuti u operaciju montaže.

  Indukcijsko grijanje može efikasno smanjiti rizik od deformacije radnog predmeta zbog svog fokusa na zagrijavanje samog radnog predmeta. Toplina koju proizvodi sam radni komad je ravnomjerno raspoređena, tako da je potrebno manje topline. I očigledno, manja potrošnja energije. Indukcijsko termičko rastavljanje i montaža mogu precizno kontrolirati vrijeme zagrijavanja i temperaturu, tako da proizvod ima mogućnost kontrole i ponovljivosti, pogodan za automatiziranu masovnu proizvodnju. Ova tehnologija se široko koristi za utovar i istovar motora, ležajeva, zupčanika, matica i vijaka, itd.

1. Indukcijski skupljajući spoj stražnje osovine kamiona

Zadnja osovina kamiona sa indukcijskim skupljačem

2. Skupljanje ležaja

Skupljanje ležaja

3. Indukcijski skupljajući spoj za aluminijsku cijev

Indukcijski skupljajući spoj za aluminijsku cijev
greška:

Dobiti citat